Snottebellenbeleid

Mogen basisschoolkinderen met milde verkoudsheidsklachten nog naar school? 

Nee, dat mag niet meer. Voor alle leerlingen in het funderend onderwijs geldt dat zij bij klachten thuis moeten blijven. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd geldt dus ook dat zij bij milde verkoudheidsklachten thuis moeten blijven en zich moeten laten testen. Zij mogen niet naar de basisschool, het speciaal (basis) onderwijs of buitenschoolse kinderopvang voordat zij getest zijn en een negatief resultaat hebben. Wordt het kind niet getest? Dan mag het kind pas weer naar school als het kind ten minste 24 uur volledig klachtenvrij is. 

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2021/11/13/qa-corona-funderend-onderwijs-13-november-2021/QA%27s+corona+funderend+onderwijs+27+november+2021.pdf

n.b.
Een negatieve PCR-test of een negatieve zelftest volstaat in het snottebellenbeleid.

Overzicht maatregelen

Hieronder vindt u de extra maatregelen die met ingang van 29-11-2021 in zullen gaan. Onderwijspersoneel werkt thuis, tenzij zij onderwijs moeten geven of anderszins in het belang van leerlingen op school moeten zijn. Teamvergaderingen en studiedagen vinden dus online plaats;

·       Ouders/verzorgers komen niet in de school, tenzij dit echt niet anders kan;

·       Alle volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar;

·       Vieringen vinden plaats zonder externe aanwezigen;

·       Daarnaast blijft iedereen met klachten thuis, totdat een negatieve testuitslag is ontvangen. Iedereen gaat in quarantaine als een huisgenoot, of ander nauw contact, positief is getest.

·       Uitjes kunnen niet doorgaan;

·       Sinterklaas is welkom;

Uiteraard gelden daarnaast voor iedereen, dus ook voor de leerlingen, de basismaatregelen: handen wassen, binnenruimtes ventileren, geen handen schudden en bij klachten testen en thuisblijven.

 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT